Over

Als kind verslond ik boeken.

Bij gebrek aan een bibliotheek stopte de Bibliobus in ons dorp en toen ik een jaar of tien was, had ik die ‘uit’. Met de boekenlijsten voor Nederlands en de drie vreemde talen in mijn pakket had ik weinig moeite en het besluit om na het VWO Taal- en Cultuurstudies te gaan studeren was snel genomen.

 

Met taal had ik altijd al iets gehad, op de universiteit werd mijn belangstelling voor cultuur en geschiedenis gewekt. Niets is er zomaar, alles komt ergens vandaan. En als je dat ziet, kun je beter bepalen waar je heen wilt.

 

Een specialisatie Internationale Betrekkingen en Conflictstudies leerde me die patronen te begrijpen. De vele onderzoeken en essays leerden me uit een berg informatie datgene te halen wat het belangrijkste is en dat helder onder woorden te brengen. En de bijzondere ontmoetingen die ik tijdens mijn stage en scriptie had maakten de verhalenverteller in mij wakker.

 

Als je schrijft komt dit allemaal samen. Waar komt je opdrachtgever vandaan? Waar wil hij naartoe? Wat voor benadering vraagt zijn doelgroep? Wat is de rode draad van zijn boodschap? En hoe laat je zijn verhaal tot zijn recht komen?

 

Na verschillende functies waarbij interne communicatie en het schrijven en redigeren van teksten een belangrijke rol speelden, rolde ik als freelance corrector de uitgeverswereld in. Ik krijg er energie van als ik een boek terugstuur en weet dat alles er goed uitziet. Maar ook het scheppen van een tekst, samen met de opdrachtgever, vind ik een van de leukste dingen die er zijn. En ik geloof dat je de beste kwaliteit kunt leveren als je geniet van wat je doet!

 

GreatWords? Ik ben Margreet van Boheemen. 

 


 

* foto Joost Duppen, Beek & Donk             

0 november 10, 2014